وتید

وبلاگ بزرگ وتید

وتید

وبلاگ بزرگ وتید

داروی سرفه شدید

آشنایی با روش درمان و داروی سرفه شدید و خشک

داروی بارداری،درمان سرفه شدید خشک،درمان سرفه شدید در بارداری،درمان سرفه شدید کودکان زیر دو سال،بهترین داروی سرفه شدید کودکان،درمان سرفه شدید کودک،درمان سرفه شدید کودک در شب،درمان سرفه شدید کودک زیر یک سال با آناناس

داروی سرفه شدید ، داروی سرفه ، درمان سرفه

داروی سرفه شدید

هنگامی که جسمی خارجی از طریق استنشاق وارد مجاری تنفسی می شود مکانیزم دفاعی بدن سرفه را شروع می کند تا بر اثر انقباض عضلانی مسیر تنفس تخلیه شود. علت های زیادی برای شروع سرفه وجود دارد که در زیر به برخی از علل مهم آن اشاره می کنیم:

– قرار گرفتن در معرض دود سیگار، گرد و غبار و غیره

–  ترشحات اضافی مجاری هوایی، ریه و غیره

–  قرار گرفتن در مقابل مواد شیمیایی که سبب تحریک ریه شده و التهاب مجاری را به دنبال دارد

–  ابتلا به برخی بیماری ها مانند سیاه سرفه، آسم، آبسه های ریوی، پنومونی و بیماری های قلبی

–  مصرف داروهای مهار کننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین در بیماران قلبی

داروی سرفه شدید

به منظور درمان سرفه یک سری داروهای شیمیایی وجود دارد که بیشتر به منظور بی حس کردن و تسکین مجاری تنفسی استفاده می شوند. این داروها شامل:

داروهای خلط آور: این داروها با افزایش حجم خلط و رقیق نمودن موکوس، ترشحات گلو را به بیرون هدایت می کنند. خلط آورها با نام اکسپکتورانت و یا گایا فنزین در داروخانه ها توزیع می شوند.

داروهای بی حس کننده: انواع قرص های حاوی لیدوکایین و بنزوکایین با بی حسی موضعی باعث تسکین گلو می شوند. شربت های آنتی هیستامین و دیفین هیدرامین از جمله این داروهاست.

داروهای مهار کننده: برای درمان سرفه شدید، داروهایی مانند دکسترومتورفان استفاده می شود که با کنترل سیستم عصبی منجر به کاهش تعداد سرفه می شود.

داروهای آنتی هیستامین: درمان سرفه با کاهش ترشحات و یا خشک شدن آن انجام می شود. آنتی هیستامین ها با خشک کردن ترشحات منجر به کاهش خلط و باز شدن مجرای تنفسی می شوند.

داروی سرفه

تنفس بخار یک روش ساده و در عین حال موثر برای درمان هر دو سرفه خشک به خاطر آلرژی و سرفه های مرطوب مرتبط با برونشیت و دیگر عفونت های تنفسی است. تنفس هوای گرم، مجاری تنفسی را مرطوب می کند ، مجاری تنفسی را منقبض و به تسکین التهاب کمک می کند. هم چنین خلط انباشته در دستگاه تنفسی را سبک و سرفه کردن را آسان تر می کند. بخار قبل از خواب ، بینی و گرفتگی سینه را تمیز می کند و خواب خوبی را ایجاد می کند، بدون اینکه سرفه باعث اختلال خواب شما و نیز افراد دیگر شود.چند قطره ازروغن 100 ٪ خالص اسانس نعناع گاهی به آب جوش برای تاثیر بیشتر اضافه می شود. آب به جوش آمده بخار کافی 10 تا 15 دقیقه ایجاد می کند. سر خود را با حوله بپوشانید و بخارات را از فاصله ایمن تنفس کنید تا از سوختگی پیش گیری کنید. چیزی که نیاز دارید بخار آب بیشتر از گرما است. مراقب کودکان باشید.

داروی سرفه شدید

زنجبیل خشک و پودر فلفل سیاه یک روش درمانی سنتی برای یک سرفه است. این مخلوطی مفید و قابل دسترس است. در اینجا باید ذکر شود زنجبیل خشک چیزی جز ریشه زنجبیل است این گیاه با گیاهان تازه نه تنها در سلیقه و طعم ، بلکه در عملکرد درمانی نیز متفاوت است.فقط به مقدار کمی از مخلوط روی زبان نیاز دارید، اما به شدت تند و زننده است. شکر اغلب به همراه ادویه به آن پودر زده می شود تا آسان چشیده شود می توانید یک مقدار از نصف قاشق چای خوری عسل خالص را مخلوط کرده و آن را در قاشق بریزید.

درمان سرفه شدید با اناناس

شاید با خواص درمانی آناناس مخصوصا درمان سرفه آشنایی چندانی نداشته باشید، شاید به این دلیل که چیزی از بروملین نشنیده‌اید. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد آنزیمی در میوه و ساقه‌ی آناناس وجود دارد که با از بین بردن مخاط گلو باعث تسکین سرفه می‌شود. خوردن روزانه یک تکه از آناناس و بروملین و یا خوردن آب آناناس علاوه بر فواید بسیاری که دارد، باعث رفع سرفه نیز می‌شود.همچنین این میوه باعث درمان عفونت های سینوسی و آلرژی‌های مرتبط با سینوس می‌شود. اما با این حال ممکن است صرفا با خوردن آناناس این بیماری‌ها درمان نشود و در بعضی مواقع نیاز به درمان التهاب و تورم نیز باشد.باید توجه داشت که مکمل‌های بروملین نباید توسط کودکان و بزرگسالانی که داروهای رقیق‌کننده‌ی خون مصرف می‌کنند مورد استفاده قرار گیرد. همچنین بهتر است همراه با مصرف آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند آموکسی سلین مصرف نشود چرا که باعث افزایش جذب آنتی‌بیوتیک می‌شود. در ضمن به خاطر داشته باشید همواره پیش از مصرف هر نوع مکمل جدید با پزشک خود مشورت کنید.

شربت خانگی سرفه

شربت سرفه مملو از مواد شیمیایی مصنوعی است و اغلب همراه با هشدارهایی در مورد چرت و یا دیگر اثرات جانبی است. اما می توانید یک درمان سرفه با مواد طبیعی درست کنید که به اندازه یا حتی بهتر از نسخه تجاری استاجزای قوی این شربت گیاهی، آویشن و نعناع هستند که به عنوان داروی سرما خوردگی و شیرین بیان، بوصیر عمل می کنند و اثر التهابی دارند. دو قاشق چای خوری از هر گیاه به مدت سی دقیقه در یک فنجان آب جوش بریزید از صافی عبور دهید وبا نصف فنجان عسل خام مخلوط کنید . یک بطری شیشه ای را پر کنید و در یخچال قرار دهید . یک قاشق چای خوری از این شربت سرفه را هر وقت که احساس خارش در گلو دارید ، بخورید.

پماد تبخال

پماد تبخال

پماد تبخال ,پماد تبخال لب,پماد تبخال آسیکلوویر,پماد تبخال تناسلی,پماد تبخال گیاهی,پماد تبخال آلوویر,پماد تبخال ملیسان,پماد تبخال تناسلی,پماد تبخال ملیسان

پماد تبخال

توضیحاتی در مورد پماد تبخال

تب‌خال یا هرپس سیمپلکس(به انگلیسی: Herpes simplex) یک بیماری ویروسی است که توسط ویروسی به همین نام ایجاد می‌شود و موضع درگیر به صورت التهاب و مجموعه‌تاول‌های ریز نمایان می‌شود. ویروس هرپس سیمپلکس عامل بیماری تب‌خال در صورت، آلات تناسلی هر دو جنس، مغز، چشم و گاهی حتی فلج بل نیز می‌گردد.در این مطلب از سایت جسارت در مورد پماد تبخال صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.همراهان گرامی سایت جسارت ، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و سایت جسارت هیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد. حتماً قبل از استفاده از این دارو با پزشک معالج خود مشورت نمایید و از مصرف خودسرانه دارو به شدت بپرهیزید!

تبخال چیست

برای تب‌خال هنوز درمان قطعی وجود ندارد و اگر ویروس وارد بدن شود تا پایان عمر همراه شخص خواهد ماند و در هنگام ضعف دفاعی بدن بروز می‌نماید. اگرچه در برخی بیماران و پس از چندین سال عود بیماری، به ناگهان تظاهر مجدد تب‌خال از بین می‌رود اما هم‌چنان ناقل ویروس به دیگران خواهند بود. رده هرپس ویریده از انواع مهم د.ان. آ ویروسها است که در بسیاری از پستانداران بیماریزا است. از انواع هرپس ویریده‌های شناخته شده، چند نوع آن که در انسان نیز بیماریزا است: هرپس سیمپلکس نوع 1 (1- HSV) که معمولاً زخمهای تبخال را در لبها ایجاد می‌کند. هرپس سیمپلکس نوع 2 (2- HSV) یا هرپس ژنیتال واریسلازوستر (زونا) ویروس اپشتین بار سیتومگالو ویروس ویروس روزه آلا هرپس ویروس همراه سارکوم کاپوزی

تبخال چشمی چیست

تبخال چشمی یک عفونت عود کننده ویروسی است که ناشی از آلودگی با ویروس تبخال ساده‌است. این بیماری شایع‌ترین علت کوری ناشی از بیماری‌های قرنیه‌ای در آمریکاست در حالیکه در کشورهای جهان سوم و از جمله ایران شایع‌ترین علت کوری قرنیه‌ای، بیماری تراخم است؛ گرچه تبخال چشمی در ایران نیز شایع است. بر اساس مطالعات موجود، اگر فردی یکبار دچار تبخال چشمی شود، به احتمال ۵۰٪ شانس عود دارد. این گرفتاری مجدد ممکن است هفته‌ها یا حتی سالها پس از گرفتاری اولیه بروز کند. تبخال چشمی می‌تواند تولید یک زخم دردناک روی پلک یا سطح چشم کند و باعث التهاب و ورم قرنیه شود. درمان سریع با داروهای ضد ویروس از تکثیر ویروس و تخریب سلولهای اپیتلیال قرنیه (لایه سلولهای سطح قرنیه) جلوگیری می‌کند. بهر حال عفونت می‌تواند به لایه‌های عمقی تر قرنیه منتشر شده و باعث گرفتاری شدید تر یعنی گرفتاری استرومای قرنیه (بستر قرنیه) یا در اصطلاح کراتیت استرومایی شود که منجر به فعال شدن سیستم ایمنی بدن و تهاجم آن به قرنیه و انهدام سلول‌های استرومای قرنیه می‌شود. درمان کراتیت استرومایی (عفونت بستر قرنیه) نسبت به گرفتاری سطحی قرنیه مشکل‌تر است. حملات عود کراتیت استرومایی می‌تواند منجر به اسکار (نسج جوشگاه) قرنیه شود که باعث کدورت قرنیه، کاهش بینائی و حتی کوری می‌شود. تبخال چشمی مثل سایر عفونت‌های تبخالی (هرپسی) قابل کنترل است. حدوداً ۴۰۰۰۰۰ نفر از مردم آمریکا سابقه گرفتاری با تبخال چشمی را دارند و سالانه ۵۰۰۰۰ مورد جدید دیده می‌شود که ۲۵٪ موارد آن از نوع کراتیت استرومایی است. در ایران نیز عفونت‌های تبخالی چشم شایع است. میزان عود تبخال چشمی طی یک سال ۱۰٪، طی دو سال # طی ۲۰ سال ۶۳٪ درصد است. معتقدند که بعضی از فاکتورها نظیر: تب، استرس، نور خورشید و ضربات باعث عود تبخال می‌شود.

علائم تبخال چیست

خارش و درد همراه با قرمزی و تورم منطقه آلوده وجود دارد. تبخال‌ها به صورت تاولهایی نمایان می‌شود که ممکن است پاره نشوند، سپس زخمی و بعد تبدیل به دلمه گردند. در زنان اولین محل ابتلا معمولاً لبهای مهبلی (قسمت خارجی مبهل) است البته ممکن است سرویکس با واژن و پوست پرینه نیز مبتلا شوند. در مردان، معمولاً نوک آلت، پوست روی آن و تنه آلت تناسلی گرفتار می‌شود. ۴–۳ روز بعد از شروع ضایعات، نشانه‌های شبیه آنفلوآنزا ظاهر می‌شود. تورم غدد لنفاوی در کشاله ران، افزایش خفیف درجه حرارت، تبخال، سردرد، دردهای عضلانی و سوزش و درد هنگام دفع ادرار (دیزوری) غالباً مورد توجه قرار می‌گیرد. درد در هفته اول وجود دارد و سپس کاهش می‌یابد. ضایعات در طی دو هفته فروکش می‌کنند مگر اینکه دوباره عفونت ثانویه‌ای اتفاق بیفتد به‌ندرت ممکن است عوارض ناشی از انتشار بیماری به خارج سیستم تناسلی اتفاق بیفتد این عوارض شامل ضایعات در ناحیه باسن، قسمت فوقانی ران‌ها یا حتی چشمها می‌باشند، علت بروز این عوارض لمس ضایعات و سپس لمس جاهای دیگر بدن است. باید به بیماران توصیه نمود که پس از دست زدن به ضایعات دستان خود را بشویند. سایر مشکلات احتمالی شامل مننژیت غیرمیکروبی و استرس شدید روانی بعلت قطعی شدن تشخیص می‌باشند.

درمان تبخال

درمان دارویی ضد ویروس اسیکلوویر است و در درمانهای علامتی نیز استفاده می‌شود. استفاده از عصاره گیاه سالویا یا مریم گلی، به صورت موضعی سبب بهبود سریع این بیماری می‌شود. مواد مؤثر موجود در این گیاه، توجون و اولئانیک اسید است. اولئانیک اسید موجود در عصاره مریم گلی با مکانیسمی مشابه اینترفرون آلفا سبب اختلال در همانندسازی ویروس هرپس سیمپلکس نوع ۱ و در نتیجه مهار مراحل اولیه چرخه عفونت زایی آن می‌شود.  عصاره این گیاه در زمان اتصال ویروس به سلول‌ها، با تداخل در پوشش ویریونی ویروس از اتصال و ورود این عوامل به داخل سلول‌های میزبان و آلوده کردن آن‌ها جلوگیری کرده و سبب کاهش تشکیل پلاک ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس نوع ۱ می‌شود. همچنین ترکیبات فنولیک موجود در گیاه مریم گلی مانند فلاونوئیدها، تانن‌ها و مشتقات کافئیک اسید با اشغال کردن رسپتورهای موجود در سطح ویروس از اتصال ویروس به سلول‌های میزبان جلوگیری کرده و موجب غیرفعال شدن ویروس هرپس سیمپلکس می‌شوند.  علاوه بر درمان گیاهی یکی از داروهای موجود در بازار والاسیکلوویر نام دارد و به شکل قرص در بسته‌های ۵۰۰ و ۱۰۰۰ میلی‌گرمی در داروخانه‌ها عرضه می‌شود. والاسیکلوویر در واقع یک پیش داروست که در بدن به آسیکلوویر تبدیل می‌شود. پمادهای ضد ویروس گیاهی مانند: میرتوپلکس، آفتوپلکس و ملیسان نیز در تسکین علایم بسیار کمک کننده هستند. در تمامی این داروها رعایت یک نکته ضروری است و آن هم اینکه با مشاهده اولین علایم سوزش یا خارش و گزگز شدن پوست بایستی درمان را آغاز کرد تا نتایج سریع تر و بهتری مشاهده شود. داروهای ضد ویروسی می‌توانند نشانه‌ها را تضعیف کرده و دوره عفونت را کاهش دهند و در پیشگیری از عود آنها مؤثر هستند. معمولاً مقاومت به دارو و آثار جانبی دراز مدت ایجاد نمی‌شود. حملات بعدی خفیف تر از حمله اولیه‌است. عفونت HSV2 بهبودی کامل نمی‌پذیرد اما هدف از درمان آن، تسکین نشانه‌هاست. اهداف درمانی عبارتند از: پیشگیری از گسترش عفونت، کنترل بیماری، کاهش بروز خطرات، کاهش درد، شروع برنامه‌های آموزشی و مشاوره‌ای و استفاده از داروهای ضد ویروسی.

انواع پماد تبخال

استفاده از پماد تبخال لب از روش‌های موثری است که در درمان تبخال لب استفاده می‌گردد. پماد آسیکلوویر و پماد زیتونکس از این نوع پمادها هستند.

سرایت تبخال

زمانی تبخال به شما سرایت مى‌کند که با شخصى که داراى ضایعه فعال است تماس بگیرید. استفاده مشترک از ظروف غذا، تیغ و حوله می‌تواند باعث سرایت عفونت شود. منبع پیدایش تبخال‌ها از ویروس هرپس سیمپلکس (Herpes Simplex Virus) است و می‌تواند به سایر نقاط بدن یا افراد دیگر سرایت کند. در واقع تبخال یا زخم سرد یکی از رایج‌ترین زخم‌هایی است که افراد بسیاری به طور روزمره با آن درگیر هستند. مشکلی که به صورت زخمی اغلب کوچک، دردناک و پر از مایع در گوشه دهان و روی لب خود را نشان داده و تا زمانی که دوره‌اش طی شود معمولاً برای فرد آزاردهنده است و مشکلاتی در زندگی روزمره او ایجاد می‌کند.

ویروس تبخال

اگر یک بار دچار تبخال شوید، ویروس در سلول‌های عصبی پوست به طور نهفته می‌خوابد و به واسطه یک سری عوامل مجدداً بیدار می‌شود. این عوامل می‌توانند شامل موارد زیر باشد: تب قاعدگی استرس گرما ضربه استفاده از بعضی از داروهای خاص قرارگرفتن در معرض نور آفتاب به‌طور متوسط طول عمر تبخال بین 7-10 روز بوده و در این دوره به شدت مسری می‌باشد. حدود 90 درصد مردم دنیا برای یک بار تبخال را تجربه می‌کنند. اولین تبخال معمولاً شدیدترین آن بوده و ممکن است در کودکان ایجاد بیماری عمومی کند. بسیاری از افراد بعد از اولین تبخال بدنشان شروع به ساختن آنتی بادی علیه تبخال کرده و دیگر به ان مبتلا نمی‌شوند.

پیشگیری از تبخال

براى پیشگیرى از بروز تبخال و جلوگیری از انتقال تبخال با سایر افراد، بهتر است از روبوسی و تماس پوستى با افراد مبتلا به تبخال خوددارى کرد. همچنین از وسایل مشترک نباید استفاده کرد و مرتب دست‌ها را شست وشو داد. افرادی که تبخال دارند از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب و تماس با چشم‌ها باید خودداری کنند.

پماد تبخال از برگ‌های درخت زیتون

محققان توانستند با استفاده از برگ‌های درخت زیتون، نوعی پماد را برای درمان تبخال های نوع «یک و دو» عرضه کنند که این دارو با عنوان «زیتونکس» نامگذاری شده است. این پژوهشگران خاصیت ضد التهابی و بی حس کنندگی را از خواص برگ زیتون دانستن دو اعلام کردند برگ زیتون دارای خاصیت ضد ویروسی است که این خاصیت منجر به تحقیق و تولید در زمینه پمادی برای درمان تبخال شد. لازم به ذکر است استفاده از این پماد در مراحل اولیه بیماری اثرات درمانی بیشتری دارد. از این دارو همچنین می‌توان برای کاهش التهاب ناشی از گزش حشرات استفاده شود، اضافه کرد: زیتون حاوی آنتی اکسیدانهای بسیار قوی است. آنتی اکسیدان برای حفظ سلامتی انسان مفید است و با دریافت رادیکال‌های آزاد موجب می‌شود تا به بدن آسیبی وارد نشود. توجه داشته باشید از پمادهایی که برای درمان تبخال لب استفاده می‌شود در درمان انواع دیگر تبخال‌ها به مانند درمان تبخال بینی نیز استفاده می‌شوند. همچنین می‌توان با دانستن از نوع ویروس و مدت زمان ماندگاری تبخال بینی به بهبود هر چه سریعتر آن کمک کرد.

پماد تبخال آسیکلوویر

آسیکلوویر دارویی ضد ویروس هرپس سیمپلکس و واریسلازوستر است. به عبارت دیگر، از این دارو برای درمان تبخال و زونا استفاده می‌شود. پماد آسیکلوویر، قرص و همچنین آمپول آن در داروخانه‌های کشور موجود است. اگر جایی نام داروی زوویراکس را شنیدید، بدانید که همان آسیکلوویر است. پماد آسیکلوویر در دسته دارویی ضدویروس‌های موضعی قرار دارد و قرص‌های آن نیز ضدویروس به شمار می‌رود. شیوه ساز و کار آسیکلوویر در بدن، اختلال در همانند‌سازی دی ان ای ویروس است. این دارو پس از ورود به سلول، به ماده فعال آسیکلوویر تری‌فسفات تبدیل می‌شود که این ماده موجب مهار عملکرد دی ان ای پلیمراز می‌شود. از پماد آسیکلوویر اغلب در هرپس سیمپلکس‌جلدی، مخاطی ساده و همچنین در افرادی که گرفتاری سیستم ایمنی و هرپس ناحیه تناسلی دارند، استفاده می‌شود و قرص‌های آن نیز در هرپس سیمپلکس و زونا کاربرد دارد. پماد آسیکلوویر به صورت موضعی برای تمام ضایعات یاد شده کاربرد دارد و هر سه ساعت در زمان بیداری و شش بار در روز به مدت یک هفته استفاده می‌شود.

نحوه مصرف پماد تبخال آسیکلوویر

هنگام استفاده از این پماد تبخال لب، برای جلوگیری از انتشار عفونت از دستکش لاستیکی یا انگشت پوش استفاده کنید. همچنین سعی کنید پماد به طور کامل ضایعات را بپوشاند. فراموش نکنید که این کارها را پس از شستن با‌ آب و صابون و خشک کردن کامل استفاده کنید. پماد آسیکلوویر را در دمای اتاق و جای خشک نگهداری کنید. بیماران و خانواده‌ها باید دقت کنند هنگام استفاده از پماد آسیکلوویر (پماد تبخال لب)، از ورود آن به داخل چشم جلوگیری کنند و از مصرف کرم‌های بدون نسخه، پماد و لوسیون به جز مواردی که پزشک صلاح می‌داند، خودداری شود. همچنین شرایط استریل طبی مانند شستن دست‌ها پیش و پس از استفاده از دارو مراعات شود. درخصوص قرص آسیکلوویر نیز میزان دارو براساس نوع بیماری، وزن بیمار و شدت آن از طریق پزشک تعیین می‌شود. عوارض مصرف قرص و آمپول آسیکلوویر از پماد آن بیشتر است و می‌تواند دستگاه‌های عصبی، خون، گوارش، ادراری و پوستی را درگیر کند. پس از مصرف قرص یا آمپول آسیکلوویر در صورتی که دچار خون‌ریزی، خستگی، گرگرفتگی و بی‌حالی شدید، بلافاصله پزشکتان را مطلع سازید زیرا احتمال دارد دچار یک بیماری خونی شده باشید. در هر صورت استفاده مکرر از این نوع پماد تبخال لب در این مرحله می‌تواند سیر تبخال را کند نماید و ریزش ویروس را از سطح ضایعه به دیگر مناطق کاهش دهد.

بهبود تبخال

تبخال اگرچه بیماری آزاردهنده ای است اما اصولاً خطرناک نیست و بدون بر جای گذاشتن اثری حداکثر تا ۲ هفته بهبود می‌یابد. اما اگر تبخال شما بعد از گذشت ۲ هفته هنوز خوب نشده بهتر است با یک پزشک مشورت کنید. همچنین کسانی که به هر دلیلی دچار ضعف سیستم ایمنی هستند (مثل مبتلایان به ایدز، بیماری‌های خونی، بیمارانی که داروهای شیمی درمانی مصرف می‌کنند، مصرف کنندگان داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی، کسانی که مدت طولانی است کورتون دریافت می‌کنند) بهتر است هنگام ابتلا به تبخال به پزشک مراجعه کنند چون این احتمال وجود دارد که ویروس ارگان‌های حیاتی بدن از قبیل ریه، کبد و مغز را درگیر کند.

بیشتر بخوانید : پماد کالامین ♥ پماد کلوبتازول ♥ پماد کلوتریمازول ♥ پماد زایلاپی

استویا

استویا

استویا ,استویا چیست,استویا شیرین کننده,استویا و دیابت,استویا گیاه,گیاه استویا چیست؟,برگ استویا چیست,قند استویا چیست,شکر استویا چیست,پودر استویا چیست

استویا , استویا چیست , استویا شیرین کننده , استویا و دیابت

توضیحاتی در مورد استویا

شیرین‌برگ یا استویا ربادیانا (نام علمی: Stevia rebaudiana) گیاهی از تیره کاسنیان با نهایت ارتفاع یک متر، و حداکثر عمر پنج سال با برگ‌های شیرین که بومی آمریکای جنوبی بوده تاب سرما ندارد. گیاه شیرین‌برگ شیرین کننده است و جایگزین بسیاری خوبی برای شکر محسوب می‌شود چرا که کالری ای به غذا اضافه نمی‌کند. این گیاه به‌طور معمول برای بهتر کردن طعم دارو و چای استفاده می‌شود. در این مطلب از سایت جسارت در مورد استویا صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

استویا یا شیرین‌ برگ

گیاه شیرین‌برگ بومی نواحی شمالی آمریکای جنوبی است و به‌طور وحشی در سرزمین‌های بلند مناطق مرزی بین برزیل و پاراگوئه می‌روید و در آن مناطق به گیاه «برگ عسلی» (honey leaf) معروف است. به دلیل خاصیت شیرین کنندگی و درمانی برگ شیرین‌برگ، این گیاه به شدت از نظر اقتصادی و علمی مورد توجه قرار دارد. ژاپن اولین کشور آسیایی بود که در سال ۱۹۷۰ از استه‌ویوساید به عنوان شیرین‌کننده در صنایع غذایی و دارویی استفاده کرد. پس از آن کشت استویا در چین، مالزی، سنگاپور، کره جنوبی، تایوان و تایلند گسترش یافت. این گیاه در آمریکا، کانادا و اروپا نیز رشد می‌کند. شیرین‌برگ مناسب مناطق جنوبی ایران یا کشت گلخانه‌ای است. شیرینی قند حاصل از دانه این گیاه ۲۵۰ تا ۳۰۰ برابر دیگر گیاهان قندآور چون نیشکر و چغندر قند و میزان قند موجود در آن ۱۵۰ برابر آنهاست. در اصفهان به روش کشت بافت تکثیر شده و بسرعت وارد صنعت گزسازی گردیده‌است. این قند جایگزین مناسبی برای شیرین کننده‌های مصنوعی چون آسپارتام، سدیم ساخارین و سیکلامات بوده چون قابلیت جذب کمتری دارد به کاهش قند خون و فشار خون یاری رساند.

کشورهای تولیدکننده استویا

پاراگوئه، برزیل، چین، تایوان، کره جنوبی و مالزی از مهمترین کشورهای تولیدکننده این گیاه هستند. خاک کم شور، بهترین خاک برای کشت استویاست. عصاره این گیاه در صنایع شیرینی‌سازی، پزشکی و دیگر صنایع خوراکی کاربرد دارد.

آشنایی با استویا

این گیاه که به نام شیرین‌ برگ یا شکر برگ هم شناخته می شود، گیاهی از تیره کاسنیان است که دارای برگ های شیرین می باشد. در کشور های آمریکای جنوبی، این گیاه را به طور سنتی برای درمان سوختگی، معده درد، کولیک و حتی یک روش طبیعی پیشگیری از بارداری استفاده می کنند. این گیاه فواید زیادی برای بدن دارد که ما در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خواص دارویی استویا را برای سلامتی، قند خون، بارداری، لاغری و کاهش وزن ارائه کرده ایم.

کاربرد استویا

این گیاه به عنوان یک شیرین کننده بسته‌بندی و مصرف می‌شود. این گیاه در برخی از غذاها مانند آب نبات، نوشابه‌های پروتئینی و چای به عنوان شیرین‌کننده استفاده می‌شود. در برخی از کشورها، مانند ژاپن، این گیاه برای چندین دهه به عنوان یک شیرین کننده استفاده می‌شود. در برخی از کشورها نیز شیرین‌برگ به دلیل نگرانی در مورد عوارض جانبی آن یا انواع محدودیت‌ها، بطور کامل ممنوع شده‌است. کالری گیاه شیرین‌برگ صفر است، و عصاره آن ۲۰۰ برابر شیرین تر از قند است. شیرینی شیرین‌برگ با توجه به ترکیبات مختلف گلیکوزید، که شامل stevioside, steviolbioside, rebaudiosides AE، و dulcoside است سنجیده می‌شود. گلیکوزیدهایی که در استویا موجود هستند، توسط بدن متابولیزه نمی‌شود، در نتیجه هیچ کالری تولید نمی‌کنند. مصرف این گیاه صفر کالری یک راه خوب برای یک رژیم غذایی سالم است. شیرین‌برگ ممکن است برای بیماران دیابتی مفید باشد. مطالعات نشان می‌دهد که شیرین کننده‌های شیرین‌برگ هیچ کالری یا کربوهیدراتی به رژیم غذایی اضافه نمی‌کند. بر خلاف شکر، شیرین‌برگ تأثیری بر قند خون یا واکنشی به انسولین نشان نمی‌دهد. پس به بیماران دیابتی این اجازه را می‌دهد تا بدون هیچ دغدغه‌ای از این گیاه بعنوان شیرین کننده و طعم کننده استفاده کنند. تحقیقات نشان می‌دهد که برخی از گلیکوزیدهایی که در عصاره استویا وجود دارند به تولید ادرار و دفع سدیم کمک می‌کند.[نیازمند منبع] در دوز بالای مصرف شیرین‌برگ حتی می‌تواند به عنوان کاهش دهند فشار خون هم عمل نماید. شیرین‌برگ و دیگر شیرین کننده‌های مصنوعی توسط FDA تأیید شده‌است؛ و مصرف در حد تعادل آن هیچ خطری برای سلامتی ندارد. مؤسسه ملی سرطان گزارش شده‌است که هیچ شواهد علمی که ادعاهای قبلی مبنی بر اینکه که شیرین کننده‌های مصنوعی ممکن است باعث سرطان شود را تأیید نمی‌کند. تا تحقیقات بیشتر، زنان باردار و شیرده باید از مصرف شیرین‌برگ، اجتناب کنند.

خواص استویا برای پوست

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در این گیاه به رفع چین و چروک صورت کمک کرده و برای جوان سازی پوست صورت مفید می باشد. ماسک ضد چروک این گیاه 1 قاشق غذاخوری پودر برگ های خشک شده استویا را با یک قاشق غذاخوری شیر ترکیب کنید و بر روی صورت بمالید، بگذارید 20 دقیقه بماند و سپس با آب گرم خوب بشویید. این ماسک را دو بار در هفته استفاده کنید تا زدوتر نتیجه بگیرید. 2. درمان اگزما این گیاه یکی از بهترین گیاهان دارویی برای درمان بیماری های پوستی از جمله اگزما می باشد، استفاده ی موضعی از این گیاه به عنوان یک استروئید عمل کرده و به درمان اگزما و خارش ناشی از آن کمک می کند.

خواص استویا

این شیرین کننده طبیعی مضرات انواع شکر و انواع شیرین کننده های مصنوعی را ندارد و شیرین کننده استویا مناسب ترین جایگزین شکر می باشد. بر خلاف شکر، مصرف آن کاهنده درمانی بر روی قند خون و بیماران دیابتی به راحتی می توانند از آن استفاده کنند. خواص استویا عبارتند از : – 100% طبیعی – بدون کالری – 250 الی 300 برابر شیرین تر از شکر (ساکارز) – دارای پایداری حرارتی تا دمای 198 الی200 درجه سانتیگراد – غیر قابل تخمیر – جلوگیری از پوسیدگی دندان – پایین آورنده قند خون – پایین آورنده فشار خون – پایین آورنده چربی خون – جلوگیری از پیری زودرس – مبارزه با میکروب های بیماری زا

مصرف استویا در بارداری

در آمریکای جنوبی زنان در دوران بارداری و شیردهی از این گیاه استفاده می کردند اما در حال حاضر اطلاعات دقیقی از اثر آن بر روی جنین و زنان باردار در دست نیست پس بهتر است در دوران بارداری از مصرف این گیاه اجتناب کنید. بیماران مبتلا به دیابت و فشار خون پایین بهتر است بعد از هر بار مصرف این گیاه، میزان قند خون و فشار خون را کنترل کنند. این گیاه می تواند در برخی افراد باعث ایجاد واکنش های آلرژیک شود که علائم نفخ، گرفتگی و گاهی اوقات سردرد مشخص می شود.

استویا برای لاغری

این گیاه یک شیرین کننده ی طبیعی کم کالری است که با کنترل و قابت نگه داشتن سطح قند خون به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند. مطالعه ای نشان داده که اگر 30 دقیقه قبل از غذا، این گیاه مصرف کنید می تواند به کاهش اشتها کمک کند و مانع از پرخوری شود.

طریقه مصرف استویا

برگ های سبز و عصاره ی این گیاه را می توان برای تهیه انواع نوشیدنی هایی مانند قهوه و چای، بستنی، سس، نوشابه، آب نبات، نان، کیک، آدامس و انواع دسر ها استفاده کرد. نکته : استویای خام، زمانی که در مکان سرد و خشک نگهداری شود به مدت طولانی باقی می ماند اما در معرض رطوبت ممکن است شکرک بزند.گفته می شود که با توجه به وزن بدن می توان روزانه بین 3 تا 9 قاشق چای خوری برگ های این گیاه را مصرف کرد. این گیاه را از کجا تهیه کنیم؟ در ایران این گیاه را در فرم برگ های خشک آن می توان از عطاری های معتبر یا فروشگاه های بزرگ تهیه کرد.

استویا و کنترل قند خون

یکی از مهم ترین خواص این گیاه، توانایی آن برای کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت می باشد. این گیاه یک جایگزین ایده آل برای شکر در افراد مبتلا به دیابت محسوب می شود. ترکیب گلیکوئیدی استویوساید موجود در این گیاه هنگامی که تجزیه می شود، ذرات حاوی گلوکز را در روده بزرگ جذب کرده و مانع از ورود آن ها به جریان خون می شود و به این ترتیب به کاهش قند خون افراد مبتلا به دیابت کمک می کند. مطالعات نشان داده که مصرف این گیاه به کاهش قند خون ناشتا کمک کرده و مقاومت به انسولین را در افراد دیابتی بهبود می بخشد.

طبیعت استویا

طبیعت این گیاه گرم و خشک می باشد. این گیاه حاوی مقادیر بالای ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B، کلسیم، فسفر، آهن، پتاسیم، منیزیم، انواع آنتی اکسیدان ها، فلاونوئید ها و گلیکوزید ها می باشد. این گیاه گیاهی بومی آمریکای جنوبی بوده و ارتفاع درختچه ی آن تا یک متر می رسد. این گیاه یکی از بهترین مواد طبیعی جایگزین شکر محسوب می‌شود، این گیاه به‌طور معمول برای بهتر کردن طعم دارو ها و چای استفاده می‌ شود.

خواص و فواید گیاه استویا

تحقیقات جدید نشان داده که مصرف این گیاه به دلیل مقادیر بالای ویتامین C و خاصیت مدر که دارد به سم زدایی و دفع نیکوتین از بدن کمک کرده و برای ترک سیگار مفید می باشد. 6. سرطان مقادیر بالای آنتی اکسیدان های کورستین، کائمفرول و سایر ترکیبات گلیکوئیدی موجود در این گیاه برای پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطان پانکراس مفید هستند. 7. فشار خون استویوساید موجود در این گیاه عملکرد رگ های خونی را بهبود می بخشد و به عنوان یک دیورتیک طبیعی با افزایش ادرار و در نتیجه افزایش دفع سدیم به کاهش فشار خون بالا کمک می کند. 8. کبد این گیاه یک دیورتیک طبیعی است که به سم زدایی و پاک سازی بدن و کبد کمک کرده و برای درمان بیماری های کبد از جمله کبد چرب مفید می باشد. 9. کلسترول خون و قلب مطالعات داده که مصرف این گیاه می تواند باعث کاهش کلسترول و تری گلیسیرید بالای خون شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش دهد. مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در این گیاه برای پیشگیری از بیماری های قلبی و حمله ی قلبی مفید هستند. 10. سلامت دهان و دندان این گیاه یکی از بهترین مواد طبیعی است که به کاهش باکتری در دهان و پوسیدگی دندان ها کمک کرده و به عنوان یک افزودنی محبوب برای خمیر دندان و دهانشویه محسوب می شود. 11. پوکی استخوان مطالعات نشان داده که این گیاه با افزایش متابولیسم کلسیم، به افزایش تراکم استخوان کمک کرده و برای درمان پوکی استخوان مفید است.

انواع گیاه استویا

این گیاه بیش از 200 گونه در طبیعت دارد و چون مصرف استویای خام ممکن است عوارضی داشته باشد در سه فرم به بازار عرضه می شود؛ برگ های سبز این گیاه : این حداقل فرم پردازش استویا است که 30 تا 40 برابر شیرین تر از شکر می باشد و مزه ی آن کمی تلخی دارد. برگ های استویا را می توان تازه یا به صورت برگ های خشک شده و پودر شده مصرف کرد. عصاره استویا : عصاره استویا که ار برگ های سبز این گیاه به دست می آید، 200 برابر شیرین تر از شکر بوده و مزه ی تلخ برگ ها را ندارد. استویا اصلاح شده : این نوع استویا 200-400 برابر شیرین تر از شکر بوده و اغلب به عنوان بدترین نوع این گیاه محسوب می شود. استویا اصلاح شده به شکل پودر سفید رنگ عرضه می شود. بهترین فرم مصرف استویا، برگ های سبز استویا هستند و بهتر است که استویای ارگانیک را استفاده کنید تا کمتر دچار تغییر شده باشند.

کالری استویا

به خاطر فنجان قهوه یا چایی که هر روز صبح می خورید این را می دانید که همه شیرین کننده ها یکسان ساخته نشده اند. بازار پر است از جایگزین های شکر: از ساخارین گرفته تا آسپارتام، راه های زیادی وجود دارد تا تلخی را از قهوه و چای خود بگیرید. خیلی ها به خاطر اینکه مقدار کالری مصرفی خود را کاهش دهند به این شیرین کننده های مصنوعی و طعم نه چندان خوشایندشان پناه می برند. میزان بالای چاقی و فراوانی غذاهای سرشار از قند و شیرین باعث شده انسان پیوسته به دنبال راه حلی شیرین اما سالم باشد. استویا، شیرین کننده ای که وزارت غذا و دارو آمریکا ( FDA ) نیز آن را تایید کرده ممکن است جواب این سوال باشد. استویا به شکل فزآینده ای طی این سالها محبوب شده است، طوری که بسته های صورتی، آبی و زردش را می توانید در خیلی از کافی شاپ ها ببینید، حتی کمپانی های نوشابه سازی نیز به سراغ این شیرین کننده رفته اند تا دل مشتریانی که از طعم نوشابه های بدون قند و حاوی قند مصنوعی بدشان می آید را بدست بیاورند. اگر استویا استفاده می کنید حتما می دانید ه این شیرین کننده بدون کالری است. اما استویا تنها جایگزینی مشابه قند نیست

بیشتر بخوانید : چوب طبل ♥ روغن بادام تلخ ♥ بارهنگ ♥ صبر زرد سرخس